Whitsunday and on
Door: Guy
Blijf op de hoogte en volg Guy
20 December 2007 | Australië, Hervey Bay
Lieve allemaal,
Hier nog even een korte update tijdens mijn tot nu toe wervelende reis langs de Oostkust. Waar ik de vorige keer gestopt ben na een amazing skydive heb ik nu ook weer het een en ander meegemaakt. Nadat we donderag uit Mission Beach vertrokken ging de reis richting de volgende stop, Airlie Beach. Dit was nogal een flinke afstand waardoor we een overnight stop hebben gemaakt op een openbare camping op het zogeheten Balgal Beach. Een openbare camping betekent dat er toilet-facilities en natuurlijk een barbeque geinstalleerd zijn. Dus hebben we als echte Australische kampeerders geBBQt en daarna een groot kampvuur op het strand gemaakt. Ik voelde me een worden met de natuur toen ik uitgerookt in mijn campervan kroop. Die campervan is nu al weer een dikke twee weken mijn huis met Maartje samen. Campervan is eigenlijk een mooi woord voor een bestelbusje met een bed achterin. Daarbij zit in de achterbak nog een klein keukentje bestaande uit een wasbakje en een koelkast. Het bed kan overdag omgebouwd worden in een tafel met bank, en ziedaar een compleet huis op wielen verschijnen. Daarbij moet wel gezegd worden dat het bed net te klein is voor me en ik eigenlijk niet kan zitten door het lage plafond. Maar dat geeft niets, want het is hier tot nu toe prachtig weer geweest waardoor het dagelijks leven zich buiten afspeelt. We verblijven meestal op campings die hier goed voorzien zijn van BBQ's, douches en zwembaden. Alles om luxe te kunnen verblijven vind ik.
Nu we in deze campervan rondreizen, hebben zich vorige week twee vriendjes uit Maastricht, Rick en Gabo, zich met een soortgelijk huisje op wielen bij ons gevoegd. Zij liggen ook knusjes bij elkaar op de campings en vergezellen Maartje en mij nu sinds een week. In die week hebben we het grootste deel van de tijd doorgebracht op een zeiljacht van 26 meter. Zoals ik vorige keer al aankondigde hebben we daarop een zeiltocht gemaakt door een eilandengroep in het Great Barrier Reef, de Whitsunday Islands genaamd. Dit zijn een aantal tropische, meestal onbewoonde eilanden in het koraalrif. Hier zijn wij in totaal drie dagen doorheen gevaren en gezeild met een groep van 23 passagiers, kapitein, bootsjongen en matroos/keukenslaaf. Heel leuk. De groep bestond uit allemaal leeftijdsgenoten en voor de vrijgezelle mannen was de man:vrouw-ratio 1:2. Voor iedereen heel gezellig dus. We hebben gesnorkeld, over hagelwitte stranden gewandeld en heerlijk gegeten op en om het schip. Een koud biertje op het achterdek bij een ondergaande zon in deze omgeving is dan ook een van mijn topervaringen en maakte deze reis zeker de moeite waard. Ik zal zo snel mogelijk ondersteundende foto's plaatsen.
Na deze tocht zijn we een avondje op stap geweest met de 'boot' en ons Nederlandse groep van vier+Max+Victor. Die zijn er namelijk ook het grootste deel van de tijd bij.
Vanaf Airlie Beach, waar de zeilreis eindigde, zijn we inmiddels gisteren weer vertrokken richting Hervey Bay, waar we vandaag zijn aangekomen. Gisteren hebben we nog een tussenstopje gemaakt in Town of 1770, de landingsplaats van James Cook. Daar hebben we flink gesurfd, en heb ik mijn hele borst en benen opengehaald omdat een wetsuit 'niet nodig' was dachten we. Haha, ik voel nu nog dat dat dus zeker wel zo is ;).
Op dit moment zit ik dus in Hervey Bay, vanwaar we morgenvroeg om 4WD-tocht van drie dagen hebben geboekt op Fraser Island, het grootste zandeiland van Australie. Spannend, morgen weet ik meer.
Daarna zal ik jullie ook weer zo snel mogelijk op de hoogte houden!
Ik moet trouwens tussen al dat gereis wel bekennen dat ik jullie allemaal, vriendjes en familie, nu toch wel een klein beetje begin te missen. Alle nieuwjaarsfeestjes ga ik missen, en de Kerst wordt voor mij heel warm.
Bedankt voor alle berichtjes!
Groetjes, Guy
Daarna zal ik jullie ook weer zo snel mogelijk op de hoogte houden!
Bedankt voor alle berichtjes!
Groetjes, Guy
20 December 2007 - 08:40
Cas:
Ey Guy'tje (en de rest)
Dat busje is echt cool! kun je die niet meenemen naar Nederland? haha
Die BBQ's zullen daar zeker goed smaken, waarschijnlijk net zo goed als de zeer goed georganiseerde BBQ's bij jullie thuis!
Geniet er nog even van en tot snel!
Greets!
Cas -
20 December 2007 - 09:20
OutBackJack:
Dear Guy,
on several occasions the words 'dutch god', 'BBQ-king', 'Heavenly body', Hogan-like strength' were suggested as the typical description of the new phenomenon that is visiting our country.
Sure, my first reaction was like anybody's: what is this 'urban legend-like' nonsense? Mouth to mouth stories, 'heard of' second hand information; those were the kind of explanations that came to mind. Because, let's be honest: WHO WOULD FIT THAT DESCRIPTION?
Some time has passed since then, and I have adjusted my native naive reaction of disbelieve into the loving thoughts of a True Believer.
I feel very honoured that I can leave a message on your guestbook and I hope to be able to meet you, -the dutch prince- in person. You are always welcome to bring along your princess.
Kind Regards, OutBack Jack.
T.A.F.K.A.M.*
The Artist Formally Known As Mattie :) -
20 December 2007 - 10:24
Ralf:
Heej Guytje
Sjiek wat je allemaal meemaakt, die bbq's zien er goed uit. Die jeep tocht zal ok wel weer cool zijn.
Wij zijn ook alweer bijna aant skien en daarna ben je weer terug dus zal wel snel gaan, beginne je hier toch ook wel te missen. Fijne kerst alvast en ook aan maartje als ik je niet meer spreek.
Groetjes ralf
20 December 2007 - 10:30
Alex:
Hey Guy en aanhang,
Echt superleuk om te lezen wat voor vettige avonturen jullie allemaal beleven in de outback.
Dat busje moet echt een geniale move zijn!
Geniet er nog even van zolang het kan!
Ciao
Alex -
20 December 2007 - 10:32
Ramon:
He Baas! Die groene kikker in de plee, waar kwam die eigenlijk uit?
Je hebt inmiddels een goeie schare reizigers om je heen verzameld; gelijk de rattenvanger van H.
Ik zou zeggen, have a lot of fun on Fraser! Doe de groeten aan de dingo's daar.
Ramon
P.S. Neem niet te weinig goon mee naar Fraser ;) -
20 December 2007 - 12:43
Jos:
Heftig Vijgen. Toch over dat beetje hoogtevrees heen....nice. De kerstdagen zullen jullie in ieder geval warmer vieren dan hier. In ons kikkerlandje wordt zelfs al gehoopt op een Elfstedentocht...maar we hebben de mollen al gezien in het veld, dus volgens de kenners begint het snel weer te dooien . Veel plezier nog en tot heel snel. Geniet er nog van (je bent maar 1 keer jong en van dat geblabla )
P.S. Zal binnenkort je fiets even olieen zodat me meteen kunnen gaan als je terug bent!!
Jos
20 December 2007 - 17:10
Marieke:
Hai Guy,
Klinkt mooi die zeiltochten! En gezellig met z'n tweeen in zo'n camper, bbq erbij! Als je terug bent kan je dus voor ons allemaal een top bbq organiseren ;) Tot snel!
Kus -
20 December 2007 - 18:21
Meriam :
heeej Guy!!
Klinkt prima!! skydive de vorige keer, hoe zo heel erg gaaf!! :-) enne zeiltocht, 4WD ideaal! en ook super leuk dat maartje er is!!
Als je hier gaat bbq ist vlees na een uurt nog steeds bevoren en zijn de kooltjes nooit gloeiend geweest.
Tis leuk om je verhalen te lezen!!
geniet nog van je reis! en groetjes aan al die maastrichtenaren daar!
x
23 December 2007 - 20:53
Lisette:
Hallo Guy
hier is het in tegenstelling tot de temperatuur in Australie erg koud.
Ik wens jullie een avontuurlijke kerst en een gelukkig nieuwjaar.
Dikke kus Lisette -
24 December 2007 - 14:59
De Bemel:
He guy
Op de valreep van dit jaar heb ook ik je homepeetsj ontdekt. Mooie verhalen! Maak voldoende fotos voor om een goed verhaal bij een glas bier te kunnen vertellen als je weer hier bent.
Groeten en fijne kerst voor jou en maartje
marcus -
28 December 2007 - 21:17
Caroline:
Hallo reizigers! Hoe staat het aan het water en onder de zon? KLinkt goed allemaal! Wij beginnen je te missen hier op de HAP. Geniet nog even van al het moois daar, xCaro